Lille, mellem eller stor? Vælg webshop CMS som du vælger bil

Der findes ikke ét CMS, der kan siges at være det bedste, når det gælder valg af CMS til en webshop. Der findes adskillelige hundrede content management systemer, heraf en række populære og foretrukne.

Der findes heller ikke kun én bil, der er den bedste. Når du køber bil, har du en række præmisser, som gør sig gældende, ligesom en del af valget beror udelukkende på ”smag og behag”. Mange af de samme overvejelser gør sig gældende for et webshop CMS:

 • Hvad må det koste?
 • Hvor hurtig skal det være?
 • Hvordan skal det se ud?

 

Dertil kommer dine ambitioner for vækst: Hvor mange varer skal det kunne håndtere nu og på sigt?

Hvis du allerede har en webshop, der er ved at vokse ud af sit nuværende system, kan du også læse med.

Hvis du vil vide mere om betalingsløsninger til webshops, så læs med her: Hvilken betalingsløsning skal jeg vælge til min webshop?

Lille webshop og begrænset budget?

Mange drømmer om at starte deres egen webshop. Hvis dit budget ikke er ret stort, og du heller ikke har store ambitioner om at få en international webshop eller flere hundrede varer, så læs med her – ellers er det nok den mellemstore løsning, der er noget for dig.

Den lille webshop er kendetegnet ved:

 • Begrænset budget
 • Få varer (1-200)
 • Du arbejder på den i din fritid
 

WordPress med WooCommerce

WordPress

Et meget populært valg er WordPress med pluginnet WooCommerce. Begge dele er gratis, fordi der er tale om Open Source-systemer. Fordelen ved at vælge et Open Source-system, herunder især WordPress, er, at der er et stort community omkring det.

Der findes, med andre ord, rigtig mange plugins, som også er gratis (men der findes også betalte), som du kan bruge til at tilpasse din hjemmeside shop som du vil. På den måde får du de funktionaliteter, der passer til din shop.

Selvom det er nemt og hurtigt at komme i gang med WordPress og WooCommerce, så kræver det også, at du sætter en del timer af til at sætte det hele korrekt op. Når du installerer de to, skal du nemlig starte fra bunden med at sætte de enkelte sider op, samt hente yderligere nødvendige plugins.

En af de største ulemper, for dig, der er helt grøn i e-handel, er, at du selv skal sørge for at sætte en betalingsløsning op, og det kan godt trække tænder ud at få den nødvendige godkendelse af NETS. Andre ting, du gerne vil have til at snakke automatisk sammen med din webshop, måske især et økonomisystem, er heller ikke nødvendigvis nemt at sætte op.

Hvis der opstår problemer, skal du også selv finde ud af at løse dem. Der er ikke som sådan

Fordele: Gratis, hurtigt at komme i gang, populært

Ulemper: Teknisk en del opsætning, som tager tid og kapacitet

 

Shopify eller Shoporama

Shopify

Et andet meget populært valg blandt nybegyndere inden for webshops, er Shopify eller Shoporama, hvoraf førstnævnte er klart det mest populære system. Systemerne har dog meget til fælles, men de er selvfølgelig ikke helt ens.

Hvis du gerne vil i gang med en webshop hurtigt og nemt, og er du villig til at betale for det, så er både Shopify og Shoporama, Prestashop og lignende, meget brugervenlige. Hvis du ikke har tid og overskud til at skulle overskue den mest tekniske del af en webshop, så er disse systemer det bedste valg for dig.

Selvom det koster noget om måneden, er pengene godt givet ud. Du slipper for at slås med tekniske opsætninger, der ikke vil, som du vil, og du får god, let-tilgængelig support, som kan hjælpe dig, når du har brug for det.

Disse systemer er ideelle for dig, der ønsker at drive webshop ved siden af dit fuldtidsarbejde eller lignende. Du har ikke planer om at skulle sælge mere 200 forskellige produkter, og du har ikke ambitioner om at skulle konkurrere med store, etablerede webshops.

Fordele: Meget brugervenligt og stabilt

Ulemper: Begrænsede muligheder for udvidelse. Ikke gratis.

 

Andre systemer til en lille shop

Når det kommer til webshop-systemer, der passer til den lille webshop, er der uanede valgmuligheder. Der er stor forskel på priser og kvalitet. Hold dig de tilbud, der virker til at være for gode til at være sande. Der er mange fælder på markedet, fordi der er så mange, der gerne vil prøve lykken som webshop-ejer.

Der findes dog andre systemer, der egner sig fint til en lille webshop:

 • PrestaShop
 • OpenCart
 • Zen Cart
 • Jigoshop (WordPress)
 • Virtuemart (Joomla)

Få en webshop med Efiware

Mellemstor webshop – kodenørd, budget eller ambitioner?

Du har lagt en plan for at starte din webshop – du har en vis mængde kapital med dig, og du har nogle ambitioner for, hvor lagt du vil nå. Måske har du ovenikøbet selv kompetencerne til at kode, så du kan få din webshop, som du vil have den, uden et stort budget til et bureau.

 • Det kendetegner en mellemstor webshop:
 • Du har en plan
 • Du har et budget
 • Du har råd til at få din webshop udviklet eller
 • Du har selv kompetencerne til at udvikle

 

Drupal Commerce

Drupal8 webshop

Ligesom WordPress er Drupal et yderst populært Open Source CMS. Drupal adskiller sig dog ved at være teknisk tungere – på brugersiden giver det et hurtigere og mere stabilt site. Der findes et hav af veludviklede plugins, som enten er gratis eller koster noget – ligesom til WordPress.

Drupal Commerce er et populært valg til e-handel, fordi det har en stor spændvidde. Systemet fungerer lige godt med 50 varer som med 500 eller 2.000 varer. Der er ikke nogen decideret øvre grænse for, hvor mange varer, man kan have, men det kræver selvfølgelig, at man investerer i serverplads og god hosting, for at siden ikke bliver langsom, når den har så mange produkter.

Der findes dygtige Drupal bureauer, som kan stå for hele opsætningen og kodning af særlige ønsker og tilpasninger. Det er selvfølgelig ikke gratis, men med mindre du selv har rigtig godt styr på det tekniske, anbefaler vi, at du vælger bureau-løsningen.

Når opsætningen er klaret, er det et brugervenligt og nemt system at anvende.

Fordele: Meget stabilt og hurtigt, stor spændvidde for forretningen, brugervenligt. CMS’et er gratis i sig selv.

Ulemper: Ikke det mest brugervenlige system på markedet.

 

Andre systemer til en mellemstor shop

Der findes selvfølgelig også andre systemer, der kan håndtere en mellemstor shop, som du selv kan kigge nærmere på:

 • Episerver
 • Virtuemart (Joomla)

 

Stor webshop

Du har en eksisterende webshop, som er vokset ud af sine rammer, og du vil have en fremtidssikret løsning. Du vil tage din forretning til et nyt niveau. Eller måske har du udviklet et produkt, som har fået en stor investor, og som I har store ambitioner for?

Stor webshop er kendetegnet ved:

 • Stort budget
 • Mange varer
 • Store ambitioner

 

Drupal Commerce

Drupal webshop

Drupal er oplagt som webshop CMS til den store webshop. Med et godt budget, kommer du desuden rigtig langt med et udviklerbureau, som tager sig af udgaven med at udvikle og tilpasse webshoppen præcis til din webshops behov og dine ønsker.

Du kan få en specialudviklet ”template”, som gør systemet 100 % jeres. Ved at vælge denne løsning, får I et back-end, der fungerer, som I vil have det, og som opfylder jeres behov, samtidig med at front-end naturligvis kommer til at se præcis sådan ud, som I gerne vil præsentere jeres produkter i.

Der er desuden stort set ingen begrænsninger for, hvilke integrationer, der kan laves mellem din Drupal webshop og de systemer, du i øvrigt bruger til at holde din shop kørende. Økonomisystemer, lagerstyring og CRM-systemer samt systemer til markedsføring, såsom MailChimp og Hubspot.

Du skal vælge Drupal, hvis du ønsker at levere en hurtig og stabil oplevelse til dine kunder – og det har stor betydning. 

Fordele: Meget stabilt og hurtigt, ingen begrænsning på produkter, brugervenligt.

Ulemper: Kræver en del udviklingstimer at få sit helt eget system.

 

Andre systemer til en stor webshop

Der findes selvfølgelig også andre systemer, der kan håndtere en mellemstor shop, som du selv kan kigge nærmere på:

 • Magento
 • Sitecore
 • Episerver

 

Tag en snak med os

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvilket webshop-system, der er det rigtige for dig, så hjælper vi dig gerne videre.

Kontakt Efiware - William Ramaki

Kontakt os 

eller ring til os på 71 99 03 03