Måske kender du legen, hvor man skiftes til at nævne en amerikansk delstat eller et bilmærke, indtil der sidder én tilbage, som kunne komme i tanker om flest. Prøv at gøre det med CMS’er!

Vi tør godt gætte på, at I ikke løber tør for navne. Faktisk er der næppe nogen, der kender alle sammen. Der findes nemlig over 300 forskellige content management systemer.

Open Source er populært

De tre største content management systemer i verden bygger alle på open source-teknologi. At noget er ”open source” vil sige, at koden til teknologien er tilgængelig for alle, og at det er tilladt at videreudvikle på den. Dem, der i sin tid, har programmeret systemet, har altså valgt at dele deres arbejde med alle.

I mange tilfælde vil det være dræbende for forretningen. Forestil dig at Coca Colas eller Nutellas opskrift var tilgængelig? Så ville konkurrenternes produkter smage nøjagtig på samme måde, og det ville medføre en hård priskrig.

I tilfældet med open source-programmel er det dog sådan, at der er en klar begrænsning af, hvordan det kan bruges. Du må ikke kopiere koden til et open source-program og videredistribuere det i et andet navn. Men du må godt lave forbedringer, udvidelser og meget andet – og basere din forretning på dette.

Ved at åbne for, at alle i verden kan bidrage til et program, får du et program, som der er et stort community omkring. Det gavner i sidste ende brugerne og ikke mindst forretningen, der vokser helt af sig selv. Det er tilfældet med de tre største content management systemer: WordPress, Drupal og Joomla.

Statistik over CMS-systemer

Der findes en række udenlandske websites, der fører statistik over alle hjemmesider på internettet. Tager man i betragtning, at det estimeres, at der findes mere end 2 milliarder hjemmesider, er det ikke svært at regne ud, at ingen statistikker vil være 100 % korrekte. Datamængden er simpelthen for stor og i konstant i forandring til, at det kan opgøres helt nøjagtigt.

Når det så er sagt, findes der nogle statistikker, der giver nogle rimeligt pålidelige estimater.

Hvad er det mest anvendte CMS?

Statistik over CMS

Kilde: WhatCMS 26-03-2018

Som det fremgår af lagkagediagrammet, er det, ikke overraskende, WordPress, der er det mest anvendte CMS i verden. WordPress har en markedsandel på 47 %, når man ser på alle hjemmesider i verden. Denne opgørelsesmetode inkluderer dog rigtig mange små hjemmesider, der er helt eller delvist "døde".

Kigger man på top 10.000 hjemmesider i verden (de største hjemmesider med mest trafik), får man et lidt anderledes billede:

Statistik over CMS - 10.000 største websites

Kilde: BuiltWith 26-03-2018

Her får man et godt billede af, hvilke CMS'er, der kan bruges til enterprise websites, men også at de helt store websites i høj grad er bygget af mange forskellige niche CMS-systemer (nogle af de 300 vi ikke kan navnene på), hvoraf mange vil være custom bygget til virksomheden.

Der findes dog talrige eksempler på verdens største websites, der er bygget i WordPress og Drupal. Hos Efiware beskæftiger vi os først og fremmest med Drupal, som ligger til grund for næsten 1 ud af 10 af verdens største websites.

Eksempler på store corporate Drupal websites:

Tesla Motors

Galleriet Louvre

Oxford University

Den franske regering

Emmy Awards / Television Academy

Jysk 

 

Få hjælp til at vælge

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvilket CMS, der er den rigtige for dig, så hjælper vi dig gerne videre.

Kontakt Efiware - William Ramaki

Kontakt os 

eller ring til os på 71 99 03 03