Black Friday er i år den 27. november. Det er derfor på høje tid at forberede sig. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan gøre nu i sidste øjeblik for at stå stærkt til årets største shoppedag.

Black Friday – hvad er det nu, der er på spil?

Til Black Friday 2019 brugte danskerne over 2,1 mia. kr. En analyse fra FDIH viser, at de 750 mio. kr. blev brugt på onlineshopping. Et beløb der kun vil blive større i år – takket være Corona:

 

Der er derfor god grund til at have tårnhøje forventninger til, at der vil blive handlet meget mere på nettet til Black Friday 2020.

Her får du tre gode råd til, hvordan du kan optimere din webshop, så du står stærkest muligt i konkurrencen – og får din del af kagen.

Kan din webshop trække al Black Friday-trafikken?

Hvis forbrugerne ville stå i kø, var de taget ud i de fysiske butikker.

Online forventer kunderne, at din webshop er tilgængelig uden kø og uden nedbrud. Sker det, når der er allermest travlt, klikker kunderne videre til en anden shop, der kan klare mosten.

Du kan sikre, at det er din netbutik, som kunderne klikker videre til (og ikke væk fra!): Sørg for at din webshop er driftssikker og stabil.

Inden Black Friday 2020 bør du derfor tjekke med din udbyder, at din webshops hosting-løsning har kapacitet nok til at håndtere den store mængde trafik, som de gode tilbud i din shop vil generere.

Er din webshop lynende hurtig? 

En anden ting, der kan få besøgende til at afbryde deres besøg på din shop, er, hvis den er langsom.

I 2018 analyserede Zalando sammenhængen mellem indlæsningstid og omsætning.

Der var et meget klart og entydigt mønster: En forbedring af indlæsningstiden på 100 millisekunder førte til en stigning i indtægterne på 0,7% pr. session.

Den case har efterhånden et par år på bagen, men kundernes forventninger er ikke blevet mindre i mellemtiden.

Så hvis du vil øge din omsætning og få mest ud af Black Friday, vil det være en rigtig god idé at kigge nærmere på din webshops hastighed.

Googles hastighedsværktøj er et godt sted at starte; du kan stadig nå at løse de mest åbenlyse problemer. Selv små forbedringer kan gøre en stor forskel, når det gælder.

Er din webshop klar til mobilbetaling? 

Det er fredag aften den 27. november, børnene er puttet, og mange har smidt sig i sofaen med mobilen i hånden, mens tv’et kører i baggrunden – nu kan shoppefesten for alvor begynde!

Hvis det ikke er nemt at betale på din webshop, risikerer du at gå glip af ordrer – dine kunder rejser sig kun efter Dankortet, hvis de er meget opsatte på at gennemføre købet.

Opgørelser fra FDIH viser, at danskerne i høj grad har lært at bruge deres smartphones til komfortabel shopping:

  • I august 2020 slog shopping via smartphone rekord med en andel på knap 38% af købene.
  • Til Black Friday 2019 blev der alene på MobilePay brugt over 26 millioner mellem kl. 21 og 22. I alt blev der omsat for 376 mio. kr. på MobilePay den dag.

 

Gør det nemt for dine kunder at gennemføre købet: Sørg for, at din webshop er klar til at tage imod mobilbetaling!

Afhængigt af hvilken betalingsløsning du bruger, kan det være et spørgsmål om ganske lidt arbejde at sætte betaling via MobilePay op.

 

Efiware har stærke kompetencer inden for optimering af E-commerce-løsninger, og vi er altid klar på at tage en snak, hvis du har brug for en kompetent samarbejdspartner på den lange bane. Du kan læse mere om vores E-commerce-løsninger her